Tossutellen vanhuuteen


Tänään se taas tapahtui. Kaksi kertaa oikein. Vaihdoin mielipidettäni tuosta noin vain. Jos joku olisi kertonut minulle vielä muutama vuosi sitten, että juoksen kaupoille koko muun joulun aikana kassakoneen piipityksestä vieroitusoireita saaneen massan lailla, olisin hieronut silmiäni ja vedonnut migreeniin. Kun viettää tarpeeksi monta vuotta kassan takana, ei voi ymmärtää, miten ihmisille tulee niin mahdoton vaatteidenhamstraamishalu, jos vaatekauppa on ollut kiinni muutaman päivän verran. Ruuan kohdalta ymmärrän hamstraamisen täydellisesti. Hankkisin ihan mielelläni sellaisen ruokavaraston, jolla pärjäisin vaikka ydinkatastrofin yli.


Olenkin uskonut vaatealeissa tuuriin. Siihen, että riepu on minun, jos se oikean kokoisena ja hintaisena alennusmyyntien aikana eteeni sattuu. En laadi mutkikkaita toimintasuunnitelmia ja myllerrä laareja kunnon alehamsterin lailla. Tätä mielipidettä en hevillä vaihda, sillä homma on toiminut mahtavasti, vaikken olekaan kiikkunut kauppojen ovilla heti niiden avaamisen aikaan. Olen löytänyt jämäaleista ja surkurekeistä uskollisia lempivaatteita.


Vaan silti suuntasin kaupoille heti alennusmyyntien alkuun, sillä joulun aikana pääsi tapahtumaan kaamea katastrofi: jo muutaman vuoden jäisiä varpaitani lämmittäneet röhkivät possutossut sanoivat sopimuksensa eräänä aamuna irti. Röhkinää toki kuului, mutta pohjaton tossu ei oikein lämmitä talvipakkasilla. Ja onnihan kun alkaa lämpimistä jaloista.


Siispä pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen päätin muuttaa mielipidettäni toiseen kertaan ja hankkia ne hemmetin suloiset vaaleanpunaiset Reinot. Vanhenemispäivänikin on ihan kulman takana, joten voin sitten tossutella näissä vanhuuteen. Taitavat kumminkin kestää pikkuisen pidemäpään kuin edesmenneiden possutossujen hölmöt sukulaiset.

***

In English:
I chainged my mind twice today
and I'm starting to consider doing
it again. Usually I'm not the first
one rushing to the sales but
cause my favourite slippers just
broke i had to go there...
And then, after seeing all the
slippers in town I ended up buying
these Finnish grandma-slippers,
called Reino, that I've always hated.
Now my feet are happyhappyhappy
and warm!

***

4 kommenttia:

Kaitaliina said...

Voi kuinka söpöt reinot! En olekaan nähnyt niitä ennen tuon värisinä.

Hanstu said...

Kaitaliina: Koko illan näissä jalkojani hautoneena voin suositella vaaleanpunaisia Reinoja kaikille! Ovat lämpimät ja vakaat, ihan ihannemiehet :D

Näitä on vissiin ollut jo jonkin aikaa myynnissä, mutta vasta nyt annoin niiden houkutukselle periksi. Myös valkopohjaiset uutuus-Reiskat ovat varsin suloiset, käy kurkkaamassa Reinojen blogi: http://www.reinoja.blogspot.com/
(joka oli mielestäni valitettavan sekava ja rumahko ulkoasultaan...)

Riehu said...

Olen himoinnut noita vaaleanpunaisia Reinoja koipiini jo pidemmän aikaa (vähän niinku oottanu että jos vaikka lahjaks sais...no en saanu) Useasta paikasta ovat loppunu jo, joten hyvä tuuri sulla kävi! :)

Hanstu said...

Riehu: Citymarketissa oli varmaan löytynyt jostain varastosta piiloon jäänyt kärryllinen vaaleanpunaisia Reiskoja koossa 38, sillä onnekseni hyllyssä oli oikein monta paria vain omaa kokoani :D Olen kyllä aivan ihastunut niihin, en meinannut muistaa vaihtaa oikeita kenkiä jalkaan, kun lähdin aamulla töihin! Jos mielesi Reiskoja tekee, suosittelen niitä ihan kympillä!

Post a Comment