Hanstun joulukalenteri,
luukku 22

Hanstun joulukalenterissa ryvetään haavemaailmassa katsellen melkein joka päivä sellaisia ihanuuksia, joita ei Turusta taikka koko Suomesta löydy.

Tämä kalenteri on Hanstun kirje joulupukille, sillä olen antanut periksi jo maailmanrauhan, kruununjalokivien, kilttien naapurien, koiranpennun, kartanon, ikioman Timm Gunnin, oikeamielisyyden, täydellisen tasa-arvon ja lentokyvin toivomisen kanssa. Eletään sitten unelmissa ja toivotaan tällä kertaa graafisempia vaatteita maailmaan. Tai siis Turkuun.

22.12.

Kyllä taikuri itsekin hämmästyi avatessaan tämän luukun, sillä eipä COS-vaatteiden ilosanoma ei ollut kantautunut aikaisemmin korviini saakka. Satuin vain puhumaan sen viisimetrisen työkaverin kanssa (jolla on se Acnen kokonaisen pikkulapsen nielevä jättilaukku) hauskoista leikkauksista, Ruotsin ihanista shoppailumahdollisuuksista ja ostospidättyväisyydestä ennen matkustelua muihin maihin.


Pian COS:n sivustolle siirryttyäni sukelsin pukeutumiseni ristiriitaisuuteen: niin paljon kuin rakastankin röyhelöitä, pitsiä ja ihania yksityiskohtia, en voi myöskään olla ihailematta yksinkertaisen graafista ja vähäeleistä tyyliä. Harvoin siihen pystyn, mutta voisihan sitä useamminkin yrittää.


COS on ruotsalaisen Hennes & Maurizin omistama vaateketju, jota ei kuitenkaan Ruotsista löydy. Belgiassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Espanjassa ja Englannissa näihin naisten ja miesten ihanuuksiin voikin törmätä.


On hassua, kuinka mallisto vaikuttaa niin yhtenäiseltä, vaikka sen takana on 60 eri toimittajaa. Ehkä kaiken johdossa on maailman yhtenäisin ja johdonmukaisin sisäänostaja.


Samalla on haaveilun lomassa kuitenkin ymmärrettävä, etten ole kuvien mallin kokoinen pitkä rimpula, joka voisi heittää päälleen mummon vanhat puhviverhot näyttäen kuitenkin yhä piiiiitkältä ja laihalta. Himoitsen silti kovasti noita puhvitaskuhousuja...


...ja erityisesti tätä nunna/koulupuvun lötköhihaista eleettömyyttä. Ehkä olenkin ollut pikkuisen väärässä: graafisissa linjoissa ja jännittävissä leikkauksissa niitä yksityiskohtia vasta onkin!

***

In English:

Dear Santa,
I hadn't heard of COS earlier,
but today when I went to their website
I think I lost a part of my soul there.
I know I've been all about lace and
girly things, but this all looks so fresh
that I might need their store
here in Turku.

***

Kuvat/pictures

***

2 kommenttia:

Kaitaliina said...

Nuo kummalliset housut jotenkin houkuttelee mua... Myydäänkö vaatteita jossain nettikaupassa?

Hanstu said...

Kaitaliina: Itselleni ei ole tullut vastaan mitään nettikauppaa, jossa näitä myytäisiin, mutta kuulinhan vasta COS-vaatteista tänä aamuna :D Saattaa siis olla, että niitä onkin jossain...
Niitä housuja tekisi kyllä mieli ainakin sovittaa...!

Post a Comment