Kun maas on hanki ja ojat jäässä...

...ja kuura vallannut asunnon

...kun lintu pitkän on matkan päässä

...ja hauva valmiina reissuun on

...käy Hanstu matkahan talvisäässä

...kun joulu on, kun joulu on!

***

Tänään oli kuusenhakureissun aika. Reissun, josta on tullut isän ja tyttären perinne viimeisten vuosien aikana. Suuntaamme isän kotitilan metsiin ja etsimme täydellisen yksilön läpi tuulen ja tuiskun. Se ei saa olla liian pieni, suuri, leveä, kapea, tai harva. Sen täytyy olla täydellinen.

Koira innostuu reissun aikana suunnattomasti jäljistä ja hajuista, joita metsä ja pellot ovat pullollaan. Tälläkin kertaa se veti eräänkin kuusenetsijän katselemaan peuran pipanoita. Etevä tapaus.

Onnistuneeseen kaatoon tyytyväisinä suuntaamme aina samaan kahvilaan syömään aina sen saman piispanmunkin, jonka pikku-Hanstu aina halusi. Isä kysyy moneen kertaan, onko kuusi nyt varmasti hyvä ja tytär vakuuttelee. Onhan se, kun ihan itse valitsin. Vähän kuin olisi karkkikaupassa ollut. Pappa betalar.

***

In English:
Today we went to get the Christmas tree from our
own forrest with my
father and his dog. It's a new
tradition for me and
my dad. We look for the most
perfect
tree, then chop it down and finally go for
a coffee afterwards.
This year we found the best tree
ever. Of course it isn't any
of the ones pictured here.
Those two were just too
small and big!
Mine is perfect.


***

4 kommenttia:

Kaitaliina said...

Tuollaiset perinteet on ihania!
En ole ollut isäni kanssa kuusenhakureissulla (muuta kuin torilla),mutta "pöllin"hakureissulla kylläkin, joskus teininä. Raahasin tukkeja metsästä tielle hiestä märkänä. Siitä oli idyllisyys kaukana..:)

Hanstu said...

Kaitaliina: Jep :) Tämä perinne on paljon mukavampi kuin se entinen jokavuotinen puusavotta, johon kuului samojen klapien latominen kasaan 4 kertaa! Ensin kesäksi kuivumaan, sitten kuormurin lavalle, kotiin varastoon ja lopulta pannuhuoneeseen! Se oli kamaluutta pahimmillaan, kuulostaa sun tukkireissu aikalailla samalta :P

Riehu said...

Kivalta kuulostaa tuommonen perinteinen joulupuuha! :)

Hanstu said...

Riehu: Vanhojen perinteiden sekaan on kiva keksiä uusiakin :) Tai ehkä tämä on vain vanhan perinteen uusi muoto. Nyt kotona on niin kovin jouluisaa, kun kuusi tuoksuu!

Post a Comment