Hanstun joulukalenteri
luukku 7

Hanstun joulukalenterissa ryvetään haavemaailmassa katsellen päivittäin sellaisia ihanuuksia, joita ei Turusta taikka jopa koko Suomesta löydy.

Tämä kalenteri on
Hanstun kirje joulupukille, sillä olen jo antanut periksi sen maailmanrauhan toivomisen kanssa. Eletään sitten unelmissa ja toivotaan tällä kertaa suloisempaa brändinhallintaa maailmaan. Tai siis Turkuun.

Ai joo, kalenterini on selkeästi kakkoslaatua, sillä siitä ei löytynyt luukkua nro 6. Tarttis varmaa tehrä jottain.

7.12. Monki

Monki kuuluu niihin uusiin ruotsalaisbrändeihin, jonka kuuluu olla jokaisen huulilla. Siitä kuuluu pitää kovasti ja onhan se lähes mahdotonta olla pitämättä vaatekaupasta, jossa tylsät myymäläsuunnittelun kaavamaisuudet on heitetty romukoppaan. Samaa vaatetta saattaa löytää noin seitsemästä eri rekistä pitkin kauppaa, kamalaksi koetut kokolattiamatot pölystyttävät allergisempien silmiä ja sovituskopin verhoissa on sen kokoisia reikiä, että vähän innokkaampi tirkistelijäsetä saattaa vaikka nähdä vilauksen viatonta ja varomatonta suomalaista sloggipyllyä, joka on kaikesta edellisestä hieman hämillään.

Itse kuitenkin ihastelen paljon enemmän Monkin kehittelemään brändisaagaa ja sen onnistunutta hallintaa yli suloisten vaatteiden. Monkin maailmassa mikään ei ole mahdotonta, joten Hanstun joulukalenteri viekin teidät pienelle retkelle pikku pallopäiden luo!

...The evil leeches
(Uu, nyt pelottaa!)

...Origami birds Friends
(Läps, läps, pallopäät lentävät
vaaleanpunaisten lintujen kanssa. Eprää.)

...Ruby Mountains
(Oo, tahdon, tahdon, tahdon!)

...The Monki Fields
(Pelloilla soitellaan poppia!)


...The Weaving Factory
(Tahdon isona olla pallopää tehdastyöläinen,
joka näyttää laulavalta mustekalalta!)

...The city of Oil and Steel
(Oh, happosade vai mikä lie sumupilkkupilvi, suloinen
se on kuitenkin, vaikkei pallopäätä naurata.)

Kyllä vain, kaipaan elämääni enemmän satumaista ihanuutta ja pikkuisia mustia palleroita, joilla on höpsöt pikkuiset siivet ja höpönassu vartalon alaosassa!

***

In English:
Dear Santa,
I'm really really wishing
for Monki to build their next store
in Turku, Finland, cause I would
just love to enjoy their cute
and weird brand story every
day by just visiting the store!

***

Kuvat/pictures

***

6 kommenttia:

Riehu said...

"Tahdon isona olla pallopää tehdastyöläinen,
joka näyttää laulavalta mustekalalta!"

:D Tää teki mun päivän! Mää oisin kans!

Hanstu said...

Riehu: Käy ihmeessä katsomassa Monkin sivuilta, kuinka hienosti me kellutaan tuossa kuvassa - siellä kun se on oikein animoitu ja putkista tulee vaaleanpunaista mönjää! Voisin katsella sitä kuvaa ikuisuuden!

Riehu said...

Joo, sitä katsellessa hypnotisoituu. :)

Hanstu said...

Riehu: Jep, näin on!

tiinamaria said...

Just luin et Monki on tulossa keväällä Helsinkiin. Se ei tietenkään oo Turku, mut yks syy lisää ravata säännöllisesti maamme pääkaupungissa, kun ei tunnu saavan aikaiseksi toteuttaa reissua Tukholmaan.

Hanstu said...

Tiinamaria: Niin just :( möö möö. Vaikka oikeastaan sehän on hyvä juttu, sillä siinä tapauksessa on laskettavissa Monkin saapuminen Turkuun noin 10 vuoden sisälä :D Onpahan tosiaan yksi lisäsyy suunnata nenä kohti Helsinkiä!

Post a Comment