Älkää kokeilko tätä kotona!

Minulta ei kysytty, kun oli syntymäpäiväni aika. Tulin tähän maailmaan vuoden toiseksi viimeisenä päivänä, mistä ei ole minkäänlaista hyötyä yhdellekään pikkutytölle. Ensin on joulu, sitten synttärit ja lopuksi uusi vuosi. Aikuisten kannattaakin mennä sieltä, mistä aita on matalin. Parhaat pointsit saa, jos onnistuu yhdistämään kerralla kaikki kolme juhlaa. Tässäpä teille vanhenemiseni kunniaksi pikku-Hanstun pikkuiset synttäritraumat.


1. Saat joululahjasi ja synttärilahjasi samassa

Hei ihan oikeesti! Sano nyt noin 7-vuotiaalle muksulle. Miksi kaikki muut saavat joululahjat ja synttärilahjat erikseen? Laatu ei korvaa määrää. Seuraavaksi vuodeksi tilaisin synttärini syyskuulle. Kiitos.


2.
Isi ostaa sulle synttärilahjaksi raketteja

Viuuuuuu! Puf! Sinne isi ampuu ne myös. Et saa edes itse sytyttää vaarallisia sytytyslankoja. Voi riemua, kuinka kivaa on saada raketteja. Ehkä siksi keräilin lapsena rakettikeppejä. Koetin haalia edes osaa lahjastani säilytettäväksi.


3. Kaikki kaverit ovat lomalla, ei kannata järjestää kekkereitä

Juu. Kerran kutsuni järkättiin tammikuun puolella. Kerran.


4. Lahjasi paketoidaan joulupaperiin


Oikeasti lahjasi on ehkä saattanut pudota pukin pulkasta.
Väliäkö sillä. You'll never find out.


5. Järjestetään sulle uudenvuodensynttärit

Sinne kutsutaan tietenkin se tuttavaperhe, jonka lasten kanssa et tykkää leikkiä, koska ne rikkoo aina hienoimmat Barbien vaatteet. Mut hei. Ne on sun vieraita, mee nyt jo viihdyttämään niitä. Ja muista olla iloinen siitä joulupukkikynttilästä, jonka ne toi sulle. Etkä yritä polttaa sitä kynttilää omassa huoneessasi. Tulella ei saa leikkiä ja isi tarvii vielä niitä tikkuja sun synttärirakettien ampumiseen. Äläkä möksötä niistä "oikeista" kavereistasi. Näet ne taas koulussa.


6. Ilmapalloja joulukuussa? Oletko hullu?


En. Olen tyttö, joka haluaa prinsessasynttärit.

***

No, ainakin meitsin synttäreillä oli tarjoilut aina kunnossa. Sukumme perinne kun on ollut kautta aikojen rakastaa ruualla. Tänään käytän ylityövapaani rusettisynttäreiden järjestämiseen ja viettoon. Ostin jopa kynttilät kakkuun, vaikka se tarkoittikin KOLMEN kynttiläpakkauksen hankkimista kerralla. Vastoin talven tahtoa puen vielä ruusumekonkin päälle.

***

In English:
When I was a kid I thought I had the lousiest
day as my birthday: the 30th of December.
Nicely between Christmas and New Year which
both kinda stole always my thunder.
Not anymore. I'm having a great celebration
today with my nearest and dearest.

***

13 kommenttia:

Riehu said...

Sori, sun traumaattiset muistot nauratti mua kovin. Oikein, kynttilöitä kakkuun vaan ja mekkoa päälle, HURJAN PALJON ONNEA! :)

Alma said...

Onneksi olkoon synttärisankarille! Synttärit olis kyllä paras olla helmi-toukokuussa tai syys-marraskuussa. Ainakin pikkutytöillä. Mutta, on ongelma myös meillä vierailla: isälleni on aina vaikea keksiä lahjaa, eikä asiaa helpota se, että saman kuukauden aikana on aina isänpäivä, isän syntymäpäivä, nimipäivä ja joulu. JAIIKS!

Kaitaliina said...

Ihana tarina! Mua alkoi naurattaa. Voi raukkaa.. Mutta toivottavasti noista traumoista on jo selvitty. Nyt on hyvä kun saa järkätä just sellaset synttärit, kun itse haluaa=) Onneksi olkoon siis!!

Chatrin said...

Voi sinua pientä =) Äitini on syntynyt 6.12. ja kärsinyt tästä samasta traumasta. Väärin, niin väärin.

sannero said...

mielettömän hauskaa synttäriä, toivottavasti onnittelut parantavat traumojen jättämiä haavoja :)

Merja said...

Jos yhtään lohduttaa, niin yhdellä siskoni pojista on jouluaattona syntymäpäivä. Vielä pahempi kohtalo siis.

Onnea nyt kuitenkin! (montako vuotta, kysyy utelias)

Hanstu said...

Riehu: Ei hätää :) Näitä on naurettu useaan otteeseen myös perheen parissa, joten traumani on ehkä jo paranemaan päin! Kiitos :)

Alma: Kiitos! Pakko myöntää, että tuossa on perää. Meidän isällä on myös synttärit, joulu ja isänpäivä pikkuisessa putkessa... Kolme lahjaa pienen ajan sisään tuottaa paljon päänvaivaa. Ehkä alan ostaa sille raketteja!

Kaitaliina: Selviämisen puolella ollaan jo, oikeastaan raketeista ja joulupapereista on tullut jo vitsi :) Kiitos!

Chatrin: Isällä on myös synttärit 6.12., mutta aikamoisena patrioottina hän ei kärsi syntymäpäivästään ollenkaan. Eprää.

Sannero: Kiitos! Traumat alkaa jo olla aika hyvässä laastarissa :)

Merja: Tuo jouluaatto on kyllä vielä kamalampi kohtalo. Voi rassua. Oi voi. Täältä heruu kyllä hurjasti sympatiaa!

Kiitokset onnitteluista. 18 vuotta kilahti mittariin, vaikka joidenkin mielestä oikeampi luku olisi 26. Mun mittarissa ei oo vikaa, se ei vaan oo toiminu enää muutamaan vuoteen :D

p said...

Sulla on sentään oikeus olla katkera ja vihainen, mutta kun mä jaksan kitistä jo pelkän nimipäivänkin takia :D .

Olen tasan tarkkaan KERRAN elämässäni saanut nimipäivälahjan (Kiiltokuvia. Isältä. Säälittävää.), kun muut kahmii niitä ihan vuosittain. Edellispäivä oli toinen poikkeus tämän reilun kahdenkymmenen vuoden taipaleen aikana... äiti antoi Iittalan viinilaseja. Mä olen tosin aivan sataprosenttisen varma, että se oli vaan unohtanut antaa ne aattona...

Mutta siis, mä ymmärrän sua aivan täysin ja toivotan jaksamista! Ja ihanaa synttäriä <3 !

Hanstu said...

Piiapauliina: Katkera olin ehkä pienempänä, enää olen vain pikkuisen vihainen :)

Meillä ei myöskään nimipäiviä ole pahemmin juhlisteltu ja taitaa olla niin, etten edes ole saanut yhtään nimpparilahjaa. möö. pahinta kyllä on se, että kovasti toivoo, että muistettaisiin, eikä muisteta kumminkaan :( itse en ole niin pahoillani noista nimipäivistä, kun en ole oikein odottanutkaan mitään silloin, mutta ymmärrän, miten ne on sua voinu kaivella! Onnea nimppareiden johdosta näin jälkikäteen!

joskus keksimme siskon kanssa, että viattomien lasten päivänä meitä kuuluisi muistaa kanssa! jostain kumman syystä äiti vain nauroi ehdotukselle :D

Kiitos vielä onnitteluista! Päiväni oli mitä mainioin!

Chatrin said...

Niin, ja anteeksi unohtui ihan onnitella; SUURENMOISET onnittelut siis 18v. + 1 päiväiselle Hanstulle ;) Ikä on vaan numeroita vai miten se meni...

Hanstu said...

Chatrin: Kiitos :D

Duussi said...

Myöhäiset mutta sitäkin lämpimämmät synttärionnittelut! :)

Hanstu said...

Duussi: Kiitos!

Post a Comment