Pakkaskausi on pesimäkausi

Ankeista häkkiolosuhteista huolimatta vaikuttaa siltä, että munahaukan ja kikkelikotkan kokoinen, pitkäselkäinen, rimppakinttuisehko, keskivartaloltaan pullea ja pyrstötön Hanstupöllö (Hanstuca Scandiaca) taitaa kuitenkin olla sitä pesivää tyyppiä. Munia ei ole näkynyt, mutta jostain kummasta Hanstupöllön pesään on ilmestynyt pieniä pöllönpoikasia.

Maailma juhlii uutista ilotulituksin, sillä ensimmäistä kertaa Hanstupöllö on saanut ihan oikeat ja vielä täysin identtiset kaksoset! Tapauksesta erityismerkityksellisen tekee se, että samaan aikaan eräskin australialainen eläintarha on ilmoittanut myyneensä aivan samanlaiset pöllönpojat suomalaissukuiselle pululle, jolla lienee kontakteja uunituoreeseen emoon. Hanstupöllö ja pulu kiistävät kaiken.

Hanstupöllö on nähty myös vakiinnuttamassa reviiriään erään ruotsalaisketjun alerekeillä, jonka jälkeen adoptiouutinen kiiri keltaiseen lehdistöön. Uunituoretta emoa paheksuttiin ihan uuden poikasen tuomisesta pesään, kun pikkuiset kaksosetkin ovat vasta niin herkässä vaiheessa. Ilkeimmät kielet vertasivat pöllön adoptiohuumaa popin kuningattaren touhuihin, mutta Hanstupöllö puolustautui urheasti: "En edes huomannut pikkuista, ennenkuin tulin kotiin ja eihän sitä kokonaista puutarhaa yhden pikkupöllön vuoksi palauteta! Molempi parempi", onnellinen emo kuittaa.

***

...korvakorut/earrings - siskolta/ a gift from my sis
...huivi/scarf - H&M

***

In English:
Owls are the coolest birds ever and
I've totally fallen for those smart feathery
fellows. My owl collection suddenly got
bigger when my sis sent me these cute
earrings. A bit later I bought this scarf from
H&M and found out only when I came home

that there's acctually an owl
printed on it too!


***

4 kommenttia:

...inari, said...

Olipas tosi hauska teksti! :)

Hanstu said...

Pippuri: Kiitos :)

Riehu said...

Hihi, kiva alottaa lauantai näin hauskalla jutulla! :)

Hanstu said...

Riehu: Ole hyvä ja kiitos :) (Hanstupöllö huhuilee tuolla taustalla myös terveisiä ja esittelee mahtavaa temppuaan, joka näyttää siltä, että tämän pää kääntyisi 360° astetta ympäri!)

Post a Comment