Vappua odotellessa!

Menihän se pääsiäinen juuri, joten tänään ruokakaupassa vastaani käveli mitäs muutakaan kuin lavallinen simaa. Kaveri oli aika flirtti: väitti olevansa sellaisen kotitekoisen makuista, kun värikin näytti niin oikealta. Olihan se pakko viedä kotiin, jotta voisi tehdä ennenaikaisen makutestin (etten sitten pety piknikillä).

Olemukseltaan Sinebrychoffin Iloisesti kupliva aito juhlasima oli ilahduttavan pirteä, pikkuisen pirskahteleva, mutta kuitenkin perinteikkään raskas. Jos etiketin suunnitteluun oli käytetty aikaa – niitähän oli kolme eriväristä – ei pullon designin kohdalla oltu lähdetty leikittelemään. Kai sen piti muistuttaa niitä lasipulloja, joihin äidit aikoinaan siman laittoivat.

Ja se maku sitten... Lähes kuplaton, särmätön ja huisin makea juoma oli pikkuinen pettymys, mutta eipä ostos ihan turha ollut. Taidan ihan ensimmäistä kertaa tehdä itse simaa, kun olen kerrankin ajoissa liikkeellä. Täytyykin kysäistä siskolta Australiasta, mitä kaikkea pataan laitetaankaan. Siitä kai tietää olevansa aikuinen, kun keittelee mehua ja simaa ihan innoissaan.

***

In English:
Here in Finland we have a special soft drink
that we drink only on the 1st of May. You can
buy it from grocery stores, but that stuff ain't nothing
like the real home made Sima-drink. Today, a month
too early, I found a new store brand Sima.
It wasn't good at all. I guess I have to finally
grow up and make my own Sima.

***

4 kommenttia:

emilia said...

Olen itse myös katsellut kyseistä simapulloa kaupassa, ja hyvä kun tulin lukeneeksi tämän niin ei tarvii itse testata! Kyl simassa pitäisi vähän olla kuplia. Stockmannilla myydään hellyyttävässä lasipullossa Porvoolaista simaa, joten taidan laittaa toiveita sen maun suhteen.

Hanstu said...

Emilia: Kyllä vain, kuplat ne siman tekee! Kiitos vinkistä, taidankin suunnata sinne Stoccalle vielä kurkkaamaan, josko sitä porvoolaista tapausta löytyisi :)

Riehu said...

Harmi että maku oli pettymys, niinhän se näissä kaupan simoissa yleensä tuppaa olemaan. Mutta pullo on aivan ihana, hurmaava etiketti! Ja tuo eka kuva vois olla hieno mainoskuva pullolle. :)

Hanstu said...

Riehu: Niinpä. Olisin mieluusti kelpuuttanut noin nätin simapullon mukaani vappupiknikille :) Hassua miten oikeassa ympäristössä uusi tuote näyttää toooooodella vanhalta. Riitti vaan, että kuvasi yhden simapullon vanhaa mekkoa vasten :D

Post a Comment