Pääasiaa

Pyöräilykypärä. Kyrpärä. Potta. Hiostavalla rumiluksella on monta ylentävää nimeä. Niistä huolimatta se on tärkeä. Elintärkeä, sen tiedän kokemuksesta. Olen omistanut elämässäni kaksi pyöräilykypärää. Ihan ensimmäinen säästi pääni isolta kolhulta, kun pikku-Hanstu hyppi kaverin kanssa keinusta kovaa ja korkealle. Kai leikimme stuntteja tai jotakin yhtä jännää, kun olimme ymmärtäneet laittaa kypärätkin päähämme. Jokin meni pieleen ja pää iskeytyi täysillä juurakkoon. Kypärä halkesi. En meinannut uskaltaa kertoa äidille, sillä luulin hänen suuttuvan uutukaisen styroksikypärän kaksijakoisesta muotoilusta.

Vahingosta ei kuitenkaan aina viisastu, sillä käytän nykyistä kypärääni vaihtelevasti. Lyhyille matkoille en jaksaisi pukea sitä päähäni ollenkaan, sillä kypärän raahaaminen mukana siinä vaiheessa, kun sitä ei tarvitse, on rasittavaa. Syyni ei ole hyvä. Se on naurettavan huono. Voisinhan lukita kypärän pyörään kiinni.

Muutama päivä sitten törmäsin kuitenkin sellaiseen tapaukseen, jonka voi vaikka jättää päähän, vaikkei pyöräilisikään. Kaiken alla on tuo keilapallon näkoinen musta kypärä, jonka voi peittää haluamallaan kypäränpäällisellä. Mukana on lippaa ja lieriä, vaan suosikiksi nousi...

...tämä suunnattoman yksinkertainen pappahattu.

Yakkay-tuotemerkki on keksinyt jotakin, mitä olisi kuulunut keksiä jo aikoja sitten. Eihän tällaistakaan suloisuutta, jonka kuosi kantaa kepeästi nimeä New Jazz, voi ainakaan haukkua kyrpäräksi. Vai voiko?

Tuotekuvassakin tyttöjä naurattaa. Antaa poikien punastella. Harkitsen Yakkayn hankintaa, sillä valitettavasti uusia irtopäitä ei toimita Joulupukkikaan (lahjatoiveistani huolimatta). Muuten kypärä saattaisi olla jo tilauksessa, ellei sen hinta nousisi aika korkeaksi: pelkkä musta kypärä kun kustantaa 62 €, jonka lisäksi kypäränpäällisellä on hintaa 37 €. Toisaalta, onhan nykyinen pääni korvaamattoman kallis.

***

Kuvat/pictures


***

In English:
Wearing a helmet when bicycling is very important.
Still, even though I've been in the situation, where the
helmet that was covering my head broke in two
pieces, I don't use one regularry. It's just so annoying
to carry around. Luckily I found the answer just a few days
ago: Yakkay-helmets and helmet covers. I don't need
to carry the helmet around anymore. I can just
leave it on, thanks to it's cool hat-a-like form.
Need to save some money now... Unfortunately
pretty cool things are always expensive.

***

11 kommenttia:

Duussi said...

Onpas hauskoja! Itse olen pyöräillyt viime vuodet sellainen tympeän sporttimallinen kypärä päässä, mutta tuollaiseen vois melkein investoida. Kyllä, minunkin pääni on aika paljon yhtä sataeuroista arvokkaampi. :)

Kun nyt vain ensin sais aikaiseksi kiikuttaa sen pyörän keväthuoltoon...

Hanstu said...

Duussi: Jep. Voisi tosiaan aloittaa siitä pyörän keväthuollosta :) Sporttimallinen se nykyinenkin kypäräni on ja siksi myös ei-niin-Hanstu. Näin yön yli nukuttuani olen todellakin sitä mieltä, että pääni on tuon investoinnin arvoinen. Palkkaa odotellessa...

Merja said...

Tuo on ihana!

Anonymous said...

Oh, hienoja kypäröitä (ainakin tavallisiin verrattuna). Noissa voi olla kyllä se ongelma, että ne hiostavat päätä tavallista kypärää enemmän.

Hanstu said...

Merja: Niinpä! Harmi, että se pitää tilata, muuten olisin jo matkalla mallailemaan :)

Anonyymi: Tuota kyllä mietin, mutta Suomen kesän tuntien toisinaan tarvetta saattaa olla pipollekin :D No, jos sitten kuumina päivinä pitää sitä viileää sporttimallia ja muuten huristelee hatun kanssa!

Anonymous said...

Yakkayta himoitsen minäkin! Mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla päähän, ja siksi tilaus on kuukauden pohdinnan jälkeen edelleenkin tekemättä. Oi miksi Turussa ei voi olla Yakkay-jälleenmyyjää, sillä minulla ei ole kypärää ollenkaan?!?!

-Annis-

Hanstu said...

Annis: Jep, samasta syystä (siis sen hinnan lisäksi) olen tätä pähkäillyt. Olisi kiva nähdä, miltä setti sitten omassa päässä näyttää, eikä edes Yakkayn omilla sivuilla ole montakaan kuvaa ihmisistä nämä kypärät päässään... Oi, oi, hanki nyt hyvä nainen joku kypärä silti! Lupaan raportoida, jos laitan Yakkayn tilaukseen :)

Anonymous said...

Olen kokeillut tällä viikolla neljää kypärää - ja hylännyt kaikki. Arghh, en sellaisia kammotuksia kuitenkaan päässäni pitäisi, joten miksi ostaa sellainen kaappiin pölyttymään. Uhkaan tulla sovittamaan sinun Yakkaytasi, jos raportoit sellaisen saapumisesta kaupunkiin ;D

-Annis-

Hanstu said...

Annis: Tiedän niin tuon hylkäämisen tunteen :D Taidan pitää oman Yakkay-esittelyn, jos sellaisen hankin... Mielenkiintoa kun sen sovittamiseen on ollut paljon liikkeellä!

tiinamaria said...

Mulle tuli Finnish Design Shopin kuukausiposti ja heti pisti noi silmään. Mut noiden varastohan on Turussa et eikö ne vois päästää meitä sinne sovittamaan :)

Hanstu said...

Tiinamaria: Mitä, mitä? Varasto Turussa? Tietysti meidän pitäis päästä sinne sovittamaan! Missä on varastomyymälä huimin alennuksin, häh? Ihme touhua :)

Post a Comment