Kallio

Sellainen vakaa ja pikkuisen rosoinen. Se en ole minä. Huojun aivan liian usein. Taivun, uuvun ja epäilen. Lämpenen nopeasti ja viilenen vielä nopeammin. Samassa ajassa kallio ehtii vasta aloittaa lämmön varastoinnin. Sillä riittää annettavaa vielä illan pimetessä, kun minä olen rätti. Maailman tuulien tuivertama.

Takapihallani on iso kallio. Sellainen, jolle pienen lapsen varpaat hyppäsivät suoraan pappan veneestä kesäisin. Vain meri puuttuu. Keinuvan veneen lasikuituisen kannen jälkeen sileä rantakallio oli pysyvyyden merkki. Tähän jäisimme ainakin hetkeksi. Tästä alkaisi uusi leikki.

Vaikka halusinkin suunnata suin päin kalliolta uusien saarten keskipisteitä kohti, tuli syvemmällä metsässä aina kova kaipuu rantaan. Kalliolle, jonka olimme jo ottaneet haltuun. Sinne, missä saattoi kävellä ilman kenkiä. Metsässä kävyt ja havunneulaset pistelivät jalkoja. Varjoissakin liikkui jotakin epäillyttävää.

Lämmintä kalliota parempi paikka saaristossa oli vain ja ainoastaan mummun syli. Pappan sylissä sai ohjata venettä, mutta mummun sylissä katseltiin hassujen merkkien ja laitteiden sijaan lokkeja. Vilkutettiin vieraisiin veneisiin ja laulettiin lauluja. Mummu oli kallio, sellainen vakaa, mutta rosoinen – rauhoittavakin. En vain tiennyt, ettei mummu edes osannut uida.

***

Päivän asussa...

...hame/skirt - H&M
...paita/shirt - Vero Moda
...laukku/bag - Comme Ca Ism, Japan
...sukkikset/stockings - Seppälä
...kengät/shoes - Vans, Japan

***

In English:
I wish I could be as solid as a rock.
But I'm not. I doubt too much, get involved
and end up getting all emotional. When I was
little my grandpa had a boat and we sailed
around the archipelago with him. I loved the
rocks on the shore. They were all so smooth and
warm. Calming too. Just like my grandma on the boat.
I only found out later that grandma can't swim.

***

2 kommenttia:

Riehu said...

Voi kun mukavia muisteloita. :)

Hanstu said...

Riehu: kiitos :) Mukavia ne reissut olivatkin...

Post a Comment