May the force be with you

Myllysillan niiaus muuttuu päivä päivältä matalammaksi. Vanhus nöyristelee eniten juuri siitä kohtaa, mihin lokit ovat päättäneet perustaa aurinkokannen. Siellä kuunnellaan aika varmasti Vikingarnaa, kun kukaan muu ei tahdo nauttia niiden kanssa meritunnelmasta.

Ehkä Myllysillalle tarvitsisi lähettää pikkuisen voimaa. Ainakin siihen saakka, kunnes lokit lopettavat sen Aikuisen naisen laulannan karaokessaan.

Kiire on tullut jäädäkseen. Se pesii työpaikan näppäimistöllä. Päästin sen mukanani tänään kotiinkin, vaikka olen aina vannonut, ettei niin pääse koskaan käymään. Paidassani komeilee robotti. Toisinaan toivoisin olevani yhtä lailla ladattavissa.

Eniten kaipaan voimia siihen, mihin en pysty vaikuttamaan. Saisi vaikka koko silta romahtaa ja ikuinen kiire muuttaa meille, jos voisin korjata vanhan ihmisen.

Laittaisin laastia murtumiin ja asentaisin uuden positiivisen käyttöjärjestelmän. Sellaisen, joka ei tunne sanoja "Mulla on ollu 85 vuotta hyvä elämä, kyl mää voin mennä jo". Unohtikohan ne kaksi viimeistä vuotta, vai laskeeko ne huonojen puolelle?

Terveyskeskuksen vuodeosastolla käydään tähtien sotaa. Toiset vielä kirkastuvat, kun toiset sammuvat pois. Eipä silti kaikki ihan huonosti ole, kun mummu muistaa kehaista. Tuo hoitajapoika on niimpal kauhian kiva.

Lokkien valtaaman Myllysillan toisessa päässä odottaa aarre. Wäinö Aaltosen museon pihalle on noussut suloinen ihmemaa. Mummu on aina tykännyt tummista pojista. Minä tykkään pihan värikkäistä kolmioista.

***

In English:
I'd love to have some of that force
from Star Wars. The force could fix the
broken bridge and my horrible timetable.
Or acctually, the force should just help me
fix my grandma. She's not well at all and
it just breaks my heart.

***

6 kommenttia:

Aquila said...

Star Wars -paita! Olen heti kateellinen. R2-D2 on aivan hurjan suloinen, kun se vain piippaa ja on niin itsepäinen ♥

Olen lukenut blogiasi monta ja monituista kuukautta, uskalsin nyt kommentoida ensimmäistä kertaa (öh, ainakin muistaakseni :D )ja kerron siitä oitis mielipiteeni: tykkään hirveästi!

Hanstu said...

Aquila: Ostin paidan Japanista, miesten osastolta :) Haahuilin pitkään kaupan naisten osastolla ja lopulta ymmärsin kääntyä miesten t-paitojen puoleen. Heti löytyi ehkä hienoin t-paita ikinä! Taidetaan tykätä samoista syistä R2-D2:sta :D

Hurjan kivaa, kun kommentoit! Ihanaa lukea, että tykkäät hirveästi :) Olen aina välillä klikkaillut lukijoitani ja olinkin aikaisemmin käynyt blogissasi. Itse olen laiska kommentoimaan, joten en edes älynnyt jättää viestiä käynnistäni :(

www.thenordicshop.com.au said...

tippa silmässä, Mummua kova ikävä, käy kattomassa munkin puolesta!

Hanstu said...

thenordicshop.com.au: voimia siskoseni. käyn sunkin puolesta ja kerron rakkaat terveiset. niitä lähetettiin sulle myös paljon!

Ilona said...

Voimia sulle tän asian kanssa. On rankkaa nähdä, miten läheiset vanhenevat ja alkavat mennä huonoon kuntoon.

Nauratti, kun ajattelin lokkeja kuuntelemassa Vikingarnaa. Tykkään lokeista vain etäisyydeltä, niin että istuu itse rantakalliolla ja ne kirkuvat merellä. Ehkä alan sietää niitä lähempääkin, jos tästä lähtien kuvittelen mielessäni niiden eri musiikkimakuja :)

Hanstu said...

Ilona A: Kiitoksia, niitä tarvitaan :)

Olen aika varma, että lokeilla on pikkuisen vanhahtava musiikkimaku. Tai toisaalta osa niistä kuuntelee jotain trancea, ne kaikkeista höyrypäisimmät, jotka varastelevat ihmisten jäätelöitä. Olen kyllä aika samalla linjoilla lokeista, en ihan kaipaa niitä viereen kirkumaan, mutta meritunnelmaan ne kuuluvat kuin ankkurinappi merimiespukuun :D

Post a Comment