Skinny little skirt

Muutossa vaatekaappini sisältö koki kovia, kun vein kolmasosan vaatteistani kirpparille. Vaikka luulin kokevani kovia menetyksen tuskia ja kaipaavani vanhaa, huomaan viihtyväni suppeamman garderoobin kanssa entistä paremmin. Jäljellä on pelkkiä suosikkeja ja täydentäminen on muuttunut entistä maltillisemmaksi.

Lemppareiden seasta nousee vuodenaikasuosikkeja ja huomaan kuluneiden vuosien tehneen tepposensa. En olisi koskaan ennen pukenut näin lyhyttä hametta, sillä olen aina tuntenut itseni säärihirmuksi lyhyissä alaosissa. Kesti kauan oppia pitämään itsestään juuri tälläisenä. Nostamaan päänsä pystyyn kiittääkseen  kohteliaisuudesta. Pitkään piti olla jotain muuta: laihempi, ryhdikkäämpi, rintavampi ja finnittömämpi. Piti sopia paremmin yleiseen ja yhteiseen muottiin.

Ajan mittaan olen oppinut korostamaan hyvää ja olemaan välittämättä siitä, mille en voi mitään. Vaikka nautinkin vaateleikeistäni yhä viisivuotiaan prinsessatouhujen innolla, en tarvitse koreita vaatteita itsetuntoni perustaksi. Mietin usein, mikä teki minusta tämän naisen? Missä välissä opin pitämään itsestäni? Matkan varrella samanlaiset perfektionistit sairastuivat, laihtuivat niin, että luut nousivat pintaan. Kuka olisi kertonut meille, että olimme täydellisiä juuri sellaisina. Sanonut, että emme tule enää koskaan mahtumaan kokoon 34, muttei sillä tule olemaan minkäänlaista merkitystä. Se sama tyyppi olisi voinut kertoa, että tulee vielä päivä, jolloin naurettavan lyhyt neulehame voi mustuttaa siitä, kuinka 10 vuotta sitten ihminen on voinut olla niin väärässä. 

***
Päivän asussa...

...takki/coat - Pull & Bear, Tallinn
...paita/shirt - H&M
...hame/skirt - Sonia Rykiel pour H&M
...kengät/shoes - Bianco
...huivi/scarf - Zara
...laukku/bag - Golbal, Stockmann

***

5 kommenttia:

Chatrin said...

Mä olen kanssa lyhentänyt helmaani tässä kuukauden-parin sisään. Jos sen tekee tyylillä, niin ei näytä halvalta. Mustat sukkahousut tekee ihmeitä. Erityisihanuusmerkintä pöllökorulle ja kengille.

Naily said...

Kaunis asu! Ihailin myös maisemakuvien taivaan sineä. :)

Itsestään pitäisi oppia tykkäämään juuri tällaisena ja vähentää ikuista mahan ja peffan harmittelua. Vieläköhän siinä joku päivä onnistuu. :D

Hanstu said...

Chatrin: Jep, raja menee todellakin peittävissä sukkahousuissa :) Myönnän ihan suosiolla, että hame olisi aivan liian lyhyt läpinäkyvien sukkisten kanssa, silloin mentäisiin juuri mainitsemallasi halvalla linjalla :D

Tuo pöllökoru on osoittautunut kyllä todelliseksi kumppaniksi, samoin uudet möhkökenkäni... Molempien kanssa on syksyllä tullut hengattua erityisen paljon. Hyvät asusteet = paremmat asukokonaisuudet :P

Tincali: Kiitos. Eilen taivas oli kyllä aivan mielettömän sininen ja se korostui kyllä nätisti valkoista kirkkoa vasten :)

You can do it! Aina välillä on vaikeaa muistaa, että jokainen meistä on aivan yhtä hieno ja tärkeä ihminen ruumiinosien koosta huolimatta, mutta niin se vain on :)

Sis said...

I love you! Just the way you are!

Hanstu said...

Sis: U2 :)

Post a Comment