Minä suojelen sinua taiteella

Tiheä sateenvarjopilvi huojuu ensimmäisissä syyssateissa ja toivon, ettei se mene koskaan pois. Taideteos suojelee arkeani ankeudelta, vaikka pään päällä on ollut lähiaikoina iso varjo. Illalla teokseen syttyy valo ja menen jo ajatuksesta ihan ihastuksiin. Varjot ovat vain iltapäivästä minun. Sen hetken, kun kävelen kotia kohti. Vielä joskus palaan illalla varjojen valoon ja valaistun.

Tänään pysähdyin kuvaamaan teosta, ja kahvilaa pitänyt mies sanoi, että minusta olisi pitänyt ottaa kuva niiden alla. Emmin ja hämkellyin. Olisin tuonut kuvaan liikaa realismia. Suttuista nutturaa ja väsynyttä naamaa. Painostavaa ilmapiiriä ja ruttuista hametta.



***

In English:
This cute piece of art is making my
day every day when I walk back home from
work. Even when I find umbrellas quite sad,
these ones seem to lighten up my mind every time.
Oh, and I even heard that they light up
every night! I must see that on one of these nights.
Am just afraid that one day they
won't be hanging around there anymore...

***

5 kommenttia:

Chatrin said...

Missäpäin tommonen on? :)

Unknown said...

Onpa upean ja hauskan näköinen teos.Oletan että hesassa on mutta missä!Olin keskustassa eilen ja hitto kun oisin tiennyt olisin käynyt fiilistelemässä.

Hanstu said...

Chatrin: Annankadulla, Annapurnaa vastapäätä olevalla torilla!

Henrietta: Hesassa juu, Annankadulla :) Toivotaan, että se pysyy siinä vielä pitkään, niin sinäkin voit päästä vielä fiilistelemään ihanuutta!

entinen annankatulainen :) said...

Rakaani, jos tuo teos on Nepalilais ravintola Annapurnaa vastapäätä olevalla aukiolla, Metodisti kirkon edessä ei kysymys ole Annakaduta vaan Fredrikinkadusta ja torin nimi on Fredrikintori :)

Hanstu said...

Entinen annankatulainen: Hmm, se saattaa olla oikeampi sijainti... Olen siis todistettavasti edelleen erityisen eksyksissä oleva helsinkiläinen, onneksi sisko neuvoo Ausseista saakka :D

Post a Comment