Jos täytätte mun lasini

Harvoin, niin hyvin harvoin, lasini on näin tyhjä. Loma karkasi käsistäni varoittamatta ja arkeen asettuminen tuntuu uskomattoman vaativalta. Tänään tanssitin aamusta 20 minuuttia kenkiä peilin edessä: kukkaläpsyt, gladiaattorit, keltaiset satiiniballeriinat, eiku toiset kukkaläpsyt, vaaleanpunaiset balleriinat, eiku ekat kukkaläpsyt, ei-mulla-taidakaan-olla-harmaita-kenkiä? Ulos ovesta astelin valkoisissa balleriinoissani. Ärsyyntyneenä ja jo valmiiksi päivän taistelut taistelleena. Ei se ollut balleriinojen vika. Ne vain potkivat jäävuoreni huippua.


En usko ostamisen tuomaan onnen huumaan, vaikka usein siihen turvaudunkin. En näe elämää litkuna lasissa, vaikka siihen oloani vertaankin. Juuri tänään tahtoisin vain nähdä kauemmaksi. Nostaa katseeni ja jättää ajatukset sinne kiukuttelevien kenkien kanssa kotiin lojumaan. Olla lasin pinnalla teetä takkatulen loimussa juova muumihahmo, jolla on ihan liikaa aikaa kähertää tukka, suoristella leningin poimuja ja punata huulia huolellisesti jokaisen suudelmalla suljetun kirjeen postituksen jälkeen.

***

Lasit/glasses - Iittala
Kuva täältä.

***

3 kommenttia:

Pihla said...

Kun kupit on saatu kerättyä, voisi jatkaa Muumi laseilla :) ihkut =)

Marianne said...

Muumilasi, oi joi! Olen hulluna Muumeihin. Olen se, joka narahtaa kaikkiin Muumijuttuihin. En niihin tyhmiin, joissa lelunoloinen Muumi seikkailee. Muuten Muumi, kaikin tavoin, kyllä kiitos :)

Hanstu said...

Pihla: on oikeastaan aika julmaa, että näitä muumijuttuja tulee ovista ja ikkunoista... kovasti tekee mieli kaikkia, mutta jossain vaiheessa on ymmärrettävä, että liika on liikaa :) (ainakin omalla kohdallani)

Marianne: Samoin. Ja siksi niitä on nurkissani kohta jo liikaa :S o-ou.

Post a Comment