Tahroja betonissa

Vesi on jättänyt jälkensä betoniin. Siinä se huutelee pitkin kivijalkaa ja kertoo olleensa täällä. Minä olen ollut kotona, kiertolaisena, tien päällä ja toisen nurkissa. Nauttinut menosta ja samalla huolehtinut tulevasta. Kuvitellut itseni jugendtalon ikkunalaudalle ja päätynyt lopulta betonilaatikon ahdistavaan hintakehykseen. Sielunmaisemani on turhan tyyris.

Öisin olen kuunnellut sateen ropinaa. Miettinyt, kuinka paljon yhteen pilveen mahtuu vettä. Nauttinut raikkaista aamuista ja kävellyt sadetta päin. En ole kuullut, kuinka vesi tekee tahrojaan betoniin, mutta tiedän, missä kohtaa kivijalkaa ne näyttävät miltäkin. Aivan ulkomuistista. Huomaamattani.

Tiedän tuntevani samalla tavalla tulevan kotimme. Ulkomuistista ja huomaamatta. Näen heti, mihin kaappiin teekupit laitetaan ja missä on arkun paikka. Sitä hetkeä odotellessa huomaan jättäväni hyvästejä hiljalleen tutuille paikoille. Miettiväni, kuinka monen sateisen yön jälkeen tämä piha ei ole enää kotini.


Päivän asussa...

...paita/shirt - H&M Organic Cotton
...housut/pants - Lindex Affordable Luxury
...läpsyt/shoes - Crete
...laukku/bag - Esprit
...neuletakki/cardigan - Zara
...vyö/belt - Stockman Outlet / Zara
...koru/necklace - Seppälä

***

In English:
We have started to look for our next home from
Helsinki. I know that I'll know it for sure
when the right one pops on our way. Just
haven't found it yet, and man, it's just killing me.
Patience hasn't ever been my cup of tea.

***

4 kommenttia:

Chatrin said...

En vielä toivottanutkaan tsemppiä kämpän löytämiseen, joten tässä tulee! Ja onnea myös työtarjouksesta. Toivottavasti viihdyt myös H:gissä. (mikset viihtyisi?)

Hanstu said...

Chatrin: Kiitos & kiitos! Onnea kyllä tarvitaan... Juuri eilen oli unelmakämpän näyttö niin tyhmään aikaan, ettei kumpikaan meistä päässyt paikalle... Eihän se enää tänään ollut tarjolla :(

Vähän jännitän viihtymistä itsekin, mutta lohduttaudun aina siihen, että rakastin Tukholmaa ja Helsingissä saan aina ihan äkkiä sellaisen Tukholma-rakkauden aikaiseksi vain kävelemällä pitkin poikin... Suuntaan kyllä innolla uuteen, aika näyttää, kuinka sitten käy :)

Turun Tilda said...

Hei! Huomasin, että teidän perheessä eletään jännittäviä aikoja. Toivottavasti palaset loksahtavat kohdalleen, ja uusi uljas elämä voi alkaa :)Ehkäpä saadaan blogitapaaminen aikaiseksi paremmin sitten, kun etäisyyttä on vähän enemmän :D

Hanstu said...

Turun Tilda: Suurin jännitys on nyt ohi, sillä uusi koti löytyi, jei! Tuo on kyllä niin valitettava totuus... Mitä todennäköisimmin tapaaminen onnistuu, kun muutan kauemmaksi :( Hölmöä.

Post a Comment