Jouluähkykö jo?


Stockmannin ikkunassa seisoi tumput suorana maansa myynyt pukki. Pää riippui alhaalla, vaikka miekkosen edustuskautta on jälkellä vielä kokonaisen kuukauden verran. Sinne minäkin juoksin, ovesta sisään ja ulos, toiseen ja kolmanteenkin liikkeeseen ja etsin kahta lahjaa. 

Kotona käärin ne sanomalehteen ja muovipussiin – kruunasin vielä komeuden villalangalla. Päätin näet vuosi sitten, että maailmassa on niin paljon kaunista paperia, ettei minun tarvitse ostaa erikseen pakettipaperia. Niinpä laatikkoon on kertynyt materiaalia ihan mukavasti  vuoden ajan ja periaatteeni pitää yhä. Huomenna kiikutan työpaikan joulukalenteriin kaksi lahjaa. Ei joulu paha ole, mutta ähkystä tulee huono olo.

6 kommenttia:

Anonymous said...

Hehe, meillä on kotona aina etenkin jouluisin leikelty lahjapapereita ja otettu hyvät osat (eli suurin osa paperista) talteen. Niillä palasilla pärjääkin jo todella pitkälle, vaikka toki joskus (todella harvoin) muutama rullakin on ostettu.

Hanstu said...

Anonyymi: Rakastin pienenä uuden lahjapaperirullan avaamista ja sitä sileää paperia. Ihmettelin, miksi mummu jaksaa leikellä ja säästellä vanhoja papereita, mutta tässä sitä ollaan. Nyt saan isoimmat ilot siitä, kun keksin, miten näistä paketeista saa kauniita jo olemassa olevista aineksista :)

Chatrin said...

nätit puketit. harmi vaan, ettei paperi ole nykyisin enää kestävää. tai minä en ainakaan ole onnistunut löytämään kun semmosta haperoa lahjapaperia, mikä repeää jo paketoidessa. ala siinä sitten säästämään seuraavaa kertaa varten.. :(

Hanstu said...

Chatrin: Kiitos :) Tuo on kyllä totta, useimmat lahjapaperit ovat aika haperoita... Siksi säästelenkin aikakaus- ja sanomalehtien nättejä sivuja ja kauniita muovipusseja. Ne kestävät paremmin, muovipussin voi leikata auki ja papereita liimata/teipata yhteen :)

Pihla said...

Alkaako joulu liian aikaisin? Mun mielestä joulufiilis saisi vasta näinä aikoina hiipiä mieleen, kun saa avata ensimmäisen luukun kalenterista :)

Kiva vaihtoehto "perinteisiin" joulupapereihin :)

Hanstu said...

Pihla: Oon vähän samaa mieltä joulun liian aikaisesta aloituksesta. Toisaalta tykkään joulusta niin kovasti, että nautin mieluusti sen tunnelmasta hiukan kauemminkin. Kunhan ei tarvitse ähkyyntyä ostohysteriasta :)

Post a Comment