New York, New York!




Talvilomahaaveissa on New York, vaikka ehdin jo tuskastua hotellien huimista hinnoista. Aikani Facebookissa huudeltuani sain jo muutaman varteenotettavan vinkin, mutta päätin samalla ottaa kaiken irti sosiaalisesta mediasta. Kertokaa ihmeessä hyviä New York -vinkkejänne! Minne mennään, mitä tehdään ja mikä kannattaa jättää tekemättä? Kiitos!


P.S. Kiltit kanssabloggaajat, olen iloinen, jos jaksatte linkkailla New Yorkin matkapostauksia kommenttiboksiin :)

6 kommenttia:

Anonymous said...

Omasta käynnistä on jo aikaa, silloin oli vielä WTC-tornit pystyssä. Siellä ylhäällä toisessa tornissa tuli käytyä.
Nähtävyyksistä Empire State Building ja Vapauden patsas. Tosin patsaan huipulla en päässyt käymään, kun huipulle olisi mennyt siitä alhaalta 2 tuntia.
Manhattanin Broadway on katu, jossa on kaikkea. Meille kyl sanottiin, et mihin suuntaan ei kannattanut mennä. Mut muuten ei ollut ongelmia.
Bussilla kierreltiin sitten Manhattania pitkin poikin ja oltiin myös suomalaisten Imatra-haalilla vierailulla.
Mielenkiintoinen paikka! :)
-Mika-

Hanstu said...

Mika: Tuhannet kiitokset vinkeistä :) Kivaa, että jaksoit jättää niitä!

Ilona said...

Minä suosittelisin Rockefeller Centeriä näköalapaikkana ennemmin kuin Empire State Buildingia, vaikka en itse jälkimmäisessä käynytkään. Sisko kuitenkin sanoi, että siellä on melkoiset rautalankaviritelmät (itsemurhaa hautovien takia), jotka pilaavat näkymiä. Rockefellerillä on läpinäkyvät muoviset suojat ja ihan ylimpänä ei mitään, koska pudotus alemmalle tasanteelle on niin lyhyt.

Central Park on tietysti ihana ja jos olet museoihmisiä, niin Metropolitanissa voi viettää vaikka päivän.

Nämä nyt jäivät mieleen oman parin päivän kokemuksen perusteella viime kesältä. East Village vaikutti kiinnostavalta, mutta siellä ehdittiin pyörähtää vain yhdessä fiftarikaupassa (Enz's).

Ihanaa matkaa!

Hanstu said...

Ilona A: Kiitos :) Suhun voi luottaa aina!

tiinamaria said...

Metropolitanin lisäksi suosittelen MoMaa, vaikka ensi mainittu olikin ehkä hitusen parempi. Molemmat kuitenkin kärkikastia monet Euroopan museot koluttuani.

Metrolla Brooklynin puolelle ja kävellen Brooklyn Bridgeä takaisin Manhattanille oli myös upea kokemus. Hahmottaa sen saaren jotenkin paremmin ja ne pilvenpiirtäjät. Siinä sillan kupeessa Brooklynin puolella on myös ihan loistava pizzapaikka. Nimeä en ikävä kyllä muista, mutta löytyy varmasti opaskirjoista. On kai kulttipaikka. Tuli ihan italialainen perhepäivällinen-fiilis, kun paikka oli ihan täynnä ja kaikki istuimme vierivieressä sulassa sovussa. Ja pizzat valtavia! Suorittelen myös aivan loistavia aamiaisia kaupungin monissa dinnereissä. Vai miltä kuulostaa pancakes with chocolate chips tai strawberrys?

Itse tykkäsin Empire State Buildingista, mutta mua noi rautalankaviritykset ei haittaa, korkeanpaikankammoinen kun olen :).

Mä tykästyin Sohoon. Paljon kivoja pikkuliikkeitä ja vähän suurempiakin ja hyviä ruokapaikkoja. Itse asustin molemmilla kerroilla Upper West Sidella ja tykkäsin seudusta. Metrolla kun pääsee nopeasti minne vaan.

Ja viimeisenä kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan joku näytelmä Broadwaylle! Ne liput kannattaa mennä ostamaan edellisenä päivänä sieltä WallStreetin lähellä olevasta myynnistä, sillä siellä ei ole jonoa lähes ollenkaan, toisin kuin Time Squarella.

Hanstu said...

Tiinamaria: Wau! Tuhannet kiitokset vinkeistä!! Nyt täytyy kyllä myöntää, että päädyin lopulta ostamaan lennot matkaseuran puutteessa ihan muualle, nimittäin Australiaan :) New York houkuttaa silti yhä, joten kyllä vinkit tulevat vielä käyttöön! Kiitos niistä!

Post a Comment