Takaisin Karjalaan!

Kuulaana aamuna minä lähden. En illan hämärässä vaan aamun kasteessa. Lintujen laulaessa raahaan kapsäkkiä ojanpientaretta pitkin ja olen huolettoman homssuinen. Laukussa on mekkoja ja vasemman jalan kenkä – se oikea jää lojumaan sängyn alle.

Ostan menolipun Venäjälle, syön suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa, enkä lopeta herkutteluani ollenkaan. Istun baletissa, raskaiden verhojen takana teehuoneessa, sidon huivin leuan alle ja eksyn Eremitaašiin.

Istun Nevan rannalla ja tiedän: minä en tahdo Karjalaa takaisin, vaikka isovanhempani sieltä tulivatkin. Minä tahdon olla ennakkoluuloton ja avarakatseinen. Tuntea ihmiset ihmisinä enkä ihonväreinä ja kansalaisuuksina. Mummojen sisältä tulee pienempiä mummoja. Sellaisia me olemmekin: pieniä puunukkeja, joita isompi voima liikuttaa.



***

korut - tuliaisia Australiasta
accessories - from Australia

tilkkutäkki - äidin kätköistä
blanket - mum's old treasure

***

5 kommenttia:

emminoora said...

ihanat värit kuvissa :). ja aww nuo korut <3, tykkään! kävin viime viikolla rajan takana, ja mukaan tarttui maatuska-avaimenperä sekä -magneetti :).

Anonymous said...

peukutan, niin kuin naamakirjassa, miks tääl ei oo sellasta toimintoa? ;)

Hanstu said...

Taitava tyttö: Kiitos :) On tosiaan hassua, että koruni tulivat kaikista maailmankolkista juuri Australiasta :P Itse en ole oikeasti koskaan ollut Venäjällä - paitsi tietenkin haaveissani ja tässä kirjoituksessa. Tahtoisin kovasti sinne, mutta aina matkoja suunnitellessa lähimmän matkakohteen unohtaa... Ehkäpä ensi kerralla sitten?

Anonyymi: Hih, kiitos :) Olen aivan samaa mieltä, bloggerissa pitäisi todellakin olla peukutus-toiminto :D

emminoora said...

niimpä, hassua :). suosittelen venäjää! avoimin mielin reissuun ja järki päässä. ehkä noin kymmenen kertaa olen käynyt :). ukki on tullut evakkona ja rajan takana on mm. isomummon ja isoisomummon haudat. <3

Hanstu said...

Taitava tyttö: Oho, oletkin kokenut venäjänreissaaja :) Aika hienoa, että olet päässyt noin lähelle juuriasi!

Itse en edes tiedä, löytyisikö rajan takaa sukulaisten hautoja... Isovanhempien talon perustukset sekä perunakuoppa ainakin ovat vielä ihan paikoillaan :) Kyllä minäkin sinne vielä joskus lähden... juu :)

Post a Comment