Tahdonvoimaa

Jos laittaa silmät kiinni ja hengittää aivan hiljaa, voi kuulla, kuinka päällekkäin vedetyt sukkahousut, välipaidat ja villasukat valittavat lähestyvää lämpöä. Tahtovat takaisin kaappiin. Siellä on kuulemma sopivan viileää.

Jos on armelias olo, voi antaa vaikeroiville ja aivan liikaa tänä talvena käytetyille saappaille vapaapäivän. Ottaa töihin mukaan sisäkengät, joissa sipsuttelu on kultaisen keveää. Sellaisena päivänä irtopitsikauluskin miellyttää, vaikka jonkun mielestä se saattaa muistuttaa Niskavuoren emännän puvustusta. Olenhan minäkin emäntä. Vuorille kiipeän päivittäin ja toisinaan jumitan niskani matkalla. Jännitän hartioitani, kun pohdin, kuinka selättäisin vaikean tehtävän.

Jos oikein pinnistää, voi kuulla, kuinka narsissit puskevat seinän ja lumikasan välistä aurinkoa kohti. Kasvavat kohti kaunista loppuaan. Niillä on asiaa kesämekoille, väreille ja vaaleammalle hiuskuontalolle piknikeistä puhumattakaan. On taas se aika vuodesta, jolloin tahdonvoimalla pärjää paremmin. Silloin mustavalkoista piristää vihreä laukku.

***

Päivän asussa...

...hame/skirt - Vila
...paita/shirt - H&M Organic Cotton
...sukkikset/stockings - H&M
...kengät/shoes - Din Sko
...neuletakki/cardigan - Zara
...laukku/bag - Hanna Saren by Seppälä
...irtokaulus/collar - NoaNoa

***

In English:
If you close your eyes and listen very carefully,
you may hear all the winter clothes telling
how it's just getting way too warm for them
to leave the closet. This is the time
for optimism that'll get you all the way
from here to warm summer days. The days
when you'll wear colours again. The days
when you'll have yet another picnic in the park.

***

P.S.
Bloggerin menkat jatkuvat.
Kenkkuilija ei julkaise kommenttejanne
käskyistäni huolimatta :(

***

4 kommenttia:

Riehu said...

Pitsikaulus on pop ja hienosti erottuu tuo vihreä virkeänä muusta asusta.

Hanstu said...

Riehu: Kiitos! Kuolasin tuota kaulusta joskus joulukuussa ja luulin sen kuuluvan NoaNoan vaatteisiin. Hämmästys -70 % alessa olikin suuri, kun tapasin ihan yksinäisen hörhelön rekissä :) Kaveri mallasi sitä aikansa ja minä poimin sen sitten kotiin.

Eilen tuli värinhimo. Harmittelin, että vihreä laukku on ainut pirteä kassini. Selkeästi täytyy hamstrata uusia kirkkaita laukkuja :D

Riehu said...

Kevät on kyllä selkeästi värihimon aikaa. Minä sain päälle eilen värisukkishimon ja kotiutin nopeasti pinkit ja kirkkaanvihreät.:)

Hanstu said...

Jep. Sukkahousut ja huivit toimivat hyvin kevätvärihimoon :) Meidän lapsemme sitten ihmettelevät jonain päivänä, että mikä sitä äitiä vaivasi kun se kulki tuollaisissa kirkkaissa sukkiksissa :D

Post a Comment