Hosuli muutti meille!

Jostain kumman syystä muuttoilmoituksen täyttämiseen on mennyt aikaa jo kokonainen viikko. Ehkä se johtui siitä, että Hosuli oli ollut kaikkien käpelöitävänä erään kaupan hyllyllä. Oli puunattava ja laitettava esiintymiskuntoon. Poistettava ikävä viivakoodi persuksista.

Hosuli on Muumipapan kaveri, vaan silti hänet mainitaan vain yhdessä Muumikirjassa – Muumipapan urotöissä. On sillä vaimokin, Sosuli. Pariskunta on jäänyt pikkuisen jälkikasvunsa loistavuuden varjoon, sillä kaikki tuntevat heidän ahnaan lapsensa Nipsun.

Sadussa Hosuli asuu amerikkalaisessa kahvipurkissa. Paremman puutteessa tarjosin sen kodiksi vanhaa suomalaista Veekoo-kahvipurkkia, joka oli entisessä elämässään täynnä pölyisiä nauloja.

Pikkuinen kaveri kiersi peltipurkkia, kokeili tassulla sen
pintaa ja ihmetteli kattilapää kallellaan.

Hetken tutustumisen jälkeen se avasi purnukan kannen ja hyppäsi sinne kimaltava esine tassuissaan. Vanhassa talossaan sillä oli paljon enemmän aarteita ympärillään.

Lopuksi se toivotti pienellä äänellä makoisia unia ja veti laatikon kannen kiinni. Aika kiva otus. Täytyy antaa sille huomenna yksi nappi, jotta asettuu paremmin taloksi. Tervetuloa Hosuli!

***

In English:
Bought a new Moomin mug.
It's funny how always the new one seems
to be my favourite. Like this little fellow.
Welcome home! I bet we'll have a warm
and tasty relationship!

***

4 kommenttia:

Anna said...

iha älyttömän hienoja kuvia :o liityin lukijaksi, jospa jaksaisit munki blogia käydä kurkkaas =)

Hanstu said...

Anna: Kiits :) Kurkkaa kommenttiboksiisi :D

Hosuli said...

Todella viehättävä postaus! Nostatti mieltäni kummasti!

Hanstu said...

Hosuli: Kiitos :)

Post a Comment