Oih, voih ja onnea!

Finlayson viettää tänä vuonna 190-vuotisjuhlavuottaan mitä suloisimmalla tavalla. Ovat nähneet markkinaraon, johon kannattaa tunkea muutama pakallinen kangasta. Siispä tänä vuonna Finlayson myy Klassikko-tuotteita, sellaisia ihanuuksia, joista muut tahtoisivat tehdä pöytäliinoja, verhoja ja lakanoita. Minä kaavailen niistä kellohameita, joiden helmoja heiluttelen hamaan syyskuuhun saakka läpi kirkkaiden kesäpäivien. Perjantain kunniaksi poimin pakkojen parhaat teidänkin ihailtaviksenne...


1. Optinen omena

Optinen omena syntyi Pirkko Hammarbergin kynästä vuonna 1973. Sanovat sen tuovan mieleen New Yorkin ison omenan, mutta minulle se tuo mieleen mökin pehmeät, vanhat lakanat. Sellaiset, joissa nukkuu varmasti paremmin, kunhan petaa ne mahdollisimman hellästi. Muuten kankaasta saattaa mennä sormi läpi.

***

2. Puutarha

Ehdoton suosikkini kankaista on Aini Vaarin vuonna 1960 suunnittelema Puutarha. Joku naistenlehti kirjoitti todella onnistuneen jutun Vaarista tässä keväällä. Minä hölmö hävitin sen. Olisin ikuisesti onnellinen, jos voisin vaihtaa Ainin kanssa osia edes päiväksi. Suuntaisin suoraan 1960-luvulle piirtämään näitä ihanuuksia. Tai tuhoamaan päivässä lahjakkaan naisen uran.

***

3. Taimi

Mustavalkoinen Taimi on syntynyt myös Aini Vaarin taitavista käsistä vuonna 1961. Oih ja voih. Näitä katsellessa on vain pakko ihmetellä sitä, kuinka ajankohtaisilta monta kymmentä vuotta vanhat kuosit näyttävät yhä tänään. Onnea Finlayson!

***

In English:
A Finnish textile design company
called Finlayson turns 190 this year.
They're bringing back some old
patterns to celebrate the occasion and
I'm in love. I don't want to have them
in my home as my curtains but
I'd be so happy to have a happy
skirt made of any of these beauties.
Congratulations Finlayson!
A fine campaign indeed!

***

Kuvat/pictures

***

0 kommenttia:

Post a Comment