Ennakointia

Prosessit on käytävä etukäteen läpi huolellisesti. Mietittävä jokainen mutka, jokainen syntyvä tarve ja kaikkeen täydellinen vastaus. Otettava koppi ennen kuin kaikki leviää, siirtyy tai menee ihan reilusti ohitse. Sitä on ennakointi ja tiedättekö, se on vaan niin pirun vaikeaa. En voi tietää etukäteen istuvani käsi mummun kädessä terveyskeskuksessa vielä puoli tuntia muiden lähdön jälkeen. Puhuvani niimpal kauhiast turkua ja nauravani samalla, kun mummu kertoo vielä kerran yöllisestä oksennus-shousta (kuten mummu sitä nimitti). Silittäväni tukkaa ja sanovani lopuksi, että viikon päästä nähdään. Olet mulle tärkeä ja rakas. Kuinka voisin aikatauluttaa rakkautta?




Yksi pieni asia siirtää toisen asian tekemisen vielä vähän kauemmas ja pian seuraava pikkuinen juttu lisää viivettä suunnitelmiin. Pienistä asioista tulee iso möykky. Lopulta tulevan viikon tarpeiden ennakointi jää viimeiselle hetkelle – tietenkin yölle ennen lentoa. Jos otan mukaani tämän mekon, tarvitsen sen alle alushameen ja leggarit. Minkä neuleen kanssa peitän palelevat allini? Siinä vaiheessa huomaa pakanneensa laukkuun liikaa huiveja, kun niitä on jokaista päivää kohden yksi. Jostain on karsittava, vaikkapa sitten unesta. Onhan minulla kokonainen 10 tunnin lento aikaa osallistua kahteen kilpailuun, lukea hyvä kirja, aloittaa toisen kirjan lukeminen, kahlata pari lukematonta lehteä läpi ja nukkua edellisen yön unet.



Sama levy on soinut Spotifyn kautta illan, yön ja aamun. Laulan mukana ja fiilistelen mielettömän hienoja stemmoja. Koti näyttää myllerretyltä, pikkuisen yksinäiseltäkin, kun kissakaan ei ole vaatimassa rakkautta ja rapsutuksia. En ole edes pahoillani, että imuroiminen jää loman jälkimaininkeihin. Tänään lennän Japaniin. Tänään arki jää kotiin. Sa-yo-na-ra sucker!

***

In English:
Today I'm leaving my ordinarry life
behind. It's time to fly to Japan for a week and
I couldn't care less about the undone things
and my messy home. They'll be here waiting
for me. Last evening, night and this morning
I've been listening to these songs by Club for Five.
They're almost as amazing as flying away for
a little holiday!


***

0 kommenttia:

Post a Comment