Teetä ja saippuaa

Eilen töihin palasi kauan kaivattu työkaveri. Ruskettuneena, rentoutuneena ja laukkuaan vailla. Eihän sitä voinut edes surkutella, että mokoman laukku oli jäänyt Lontooseen. Kaveri kun palasi MAURITIUKSELTA! Oi voi. Aamusta meni tovi ihanuustarinoita kuunnellessa.

Tänään oli tuliaislahjonnan aika. Olen niin kovin otettu kahdesta pikkuisesta paketista, jotka ovat lentäneet niin kaukaa tänne kylmyyden keskelle. Pikkuruinen vanilja-saippua katseli minua työpöytäni kulmalla koko päivän. Luulen, että se taisi huudella minulle ihan pienellä äänellä pikkuisia tsemppi-huutoja: "Naputtele vaan! Jos uskallat, voin pestä nuo tahmatassusi illalla tuoksuvan puhtaiksi!", "Älä toljota minua! Oma talvilomasi koittaa vielä!".

Hyvin on mini oppinut tsemppaamisen. Täytyy varmaan lähettää Mauritiuksen Dianelle kiitokset. Omin käsin hän on onnistunut tekemään aika hienon laatuyksilön, jota en tietenkään avaa vielä pitkään aikaan. Pakkaus on liian suloinen.

Vaan eihän saippua ollut pöytäni kulmalla yksin. Sen kaverina oli pikkuinen peltipurkki, joka tsemppasi minua vähän möreämmällä äänellä: "Jos et jaksa, voin vähän piristää sinua!", se aloitti. "Lal-lal-laa-uga-buga-tsuga-tsaa!", se lauleli ja aloitti hassun tanssin. Sellaisen, jossa kaikki raajat näyttävät eri ilmansuuntiin ja pylly hytkyy musiikin tahdissa.

***

In English:
A friend of mine just came from Mauritius
and she brought me the cutest little hand made
soap and some loose tea that both really made my day.
I'm quite certain that they both cheered me with
a small voice and a little funny dance just
to get me write, write and write some more!

***

4 kommenttia:

Chatrin said...

Voi ku kiva. I love peltipurkkis.

Hanstu said...

Chatrin: Peltipurkit rulettaa :) (paitsi siinä vaiheessa, kun niitä putoilee päähän kaapin ovia availlessa :P)

Turun Tilda said...

Hei, onnittelut auton johdosta! Ja se serkkusi suunnittelema mallisto kuulostaa elämää paremmalta idealta! Kukahan hän on, en osaa yhdistää...

Hanstu said...

Turun Tilda: Kiitokset, vähäsen jännittää tuollainen iso ja tekninen vempele. Kyllä aasi ois helpompi tapaus :)

Jep. Olen aika täpinöissä tuosta lopputyöjutusta! Siihen kuuluu asukokonaisuus mulle (jei!) ja hän ajatteli voivansa ehkä laajentaa sen sitten oikein mallistoksi :) Taidatpa tietää hyvinkin tapauksen (se punapäinen kolmikon keskimmäinen :P)!

Post a Comment