Madly inspired

Mad Men on päässyt huomaamatta iholleni. Tunnen sen tuoksun – kokolattiamattojen pölyttämän toimiston sekoittuneena tupakansavuun, vanhaan viinaan ja pistävän pehmeään partaveteen – lausumalla ääneen taikasanat: "Don Draper". Mutta älkää ymmärtkö väärin. En edes pidä Donista.

Oikeastaan, en pidä yhdestäkään sarjan henkilöstä. Sen viehätys piileekin ruman ja kauniin epämiellyttävässä kohtaamisessa: kuinka viimeistä piirtoa myöten täydelliset ihmiset toimivat katsojan suunnitelmien ja toiveiden vastaisesti tekemällä huonoja päätöksiä yhä uudelleen ja uudelleen. Siitä huolimatta, että heillä lienee kaikilla täydellinen garderoobi.

Lisämaustetta ihastukseeni syntyy yhteisestä leipätekstistä – minäkin olen mainospelle. Copywriter. Kirjoittaja. Peggy. Kurkin työnkuvani historiaan ja ihastelen sitä valtavaa ajan määrää, jossa kampanjat puserretaan yhteen. Kadehdinkin pikkuisen, hymistelen kliseille ja lopulta unohdun aina ihailemaan Bettyn ja Joanin täydellisiä tyylejä. Inspiroidun.

Onnekseni en ole ainut, jonka pulssi kohoaa ihan vain näitäkin kuvia katselemalla. Siksi olenkin enemmän kuin pikkuisen innoissani ensi syksystä, jolloin hyppään aikakoneella menneeseen – kiitos maailman lahjakkaimman serkun. Tai oikeastaan taidammekin matkata tulevaisuuteen. Olen serkun lopputyöasiakas. Ajatus on vastan hento, mutta sitäkin innokkaampi. Tulossa on taidokkaita leikkauksia ja itseltään kovasti vaativa suunnittelija. Saako paineita kasvattaa odottamalla jo kovasti ihan ensimmäisiä luonnoksia?

Jos serkulle sopii, kuulette projektista vielä tulevaisuudessa lisää.

***

Kuvat/pictures

***

In English:
Mad Men took me by surprice. It has
become my very own lover though I don't like any of the
characters. Or acctually, I just don't like when perfectly
dressed up people make bad choises. Again and again.
The show is a sneak peak to my job. I'm a copywriter too,
just like Peggy. But mostly I just get inspired by what Joan
and Betty are wearing so you can't even imagine how
excited I am, cause next fall I'll get to Mad Men myself!
Or acctually, my cousin will Mad Men me to the future
for her final project at her school.
She'll design and make
me an outfit based on
the idea of turning the spirit of the
show into my wardrobe. What can I say? Yay!

***

2 kommenttia:

Pihla said...

Varmasti on meitä, jotka haluaa "palavasti" kuulla tosta projektista =)

Hanstu said...

Pihla: Jei! Näyttää siltä, että serkulle sopii projektista kertominen aina tasaisin väliajoin täällä bloginkin puolella! Kiva kuulla, että ainakin sinua kiinnostaa lueskella asiasta :)

Post a Comment