Mainoshyökkäys!

Mainoshyökkäys oli aivan normaali sana mainoskampanjalle vielä 1950-luvun Suomessa. Muutamassa kymmenessä vuodessa mainoshyökkäys sai peräänsä kovin negatiivisen kaiun. Mainos – ei, ei, apua, pakkomyyntiä! Hyökkäys – ei, ei, apua, äkkiä suojaan! Onneksi mainoshyökkäykselle on keksitty niin kovin kivoja lempinimiä: monimediakampanja, lanseeraus, mainoskampanja, viraali, ambient, digikampanja, kamppis... Mainontaa kaikki.

Massamuotiketjujen yhteistyömallistot hyökkäävät aina sopivin välein pienen kuluttajan verkkokalvoille, halusipa sitä tai ei. Siellä se vilkuttelee tienvarsitaulussa matkalla töihin, huutelee joka hemmetin akkainsivuston bannerissa, lävähtää silmille muotilehden ensimmäisellä aukeamalla ja lopulta tykittää itsensä uutisiin saakka. Mallisto saa omat ihanat nettisivunsa. Sellaiset, joissa on hurjan kiva käyttöliittymä. Sellaiset, joilla mallit näyttävät onnellisilta, pitkiltä, boheemeilta ja laihoilta. Siellä soi hyvä musiikki. Pian ymmärrät tahtovasi kokoraita-asun, tunsitpa vierailevaa suunnittelijaa tai et. Tarjolla on jotakin erityisen hienoa normaalia hintaa edukkaammin. Mahtia!

Yhteistyömalliston peesissä hiihtelee pikkuinen möykky nimeltä Pelko. Se kaveri on kova kyselemään: "Maksanko liiasta?", "Ostanko huonoa laatua hienon nimen varjolla?", "Onko se edes suunnitellut niitä itse?", "Kuka se tyyppi edes oikeastaan on?", "Onko tämä mallisto oikeasti edes kovinkaan rajoitettu?", "Kulkevatko kaikki kohta kokoraita-asussa?"... Kysymysten musta pilvi laskee innostusta. Pelon hyvä kaveri, Häpeä, hyppää toiselle olkapäälle ja muistuttaa vielä naurettavasta aamusessiosta, jonka aikana raahaudutaan sängystä aivan liian aikaisin kaupoille, jotta voidaan sujahtaa vasta avattavan turvaverkon ali repimään akryyliä toisten samanlaisten metsästäjien käsistä.

Sori vaan Pelko ja Häpeä, olitte taas kerran niin pahasti väärässä. Eräänä aamuna Sonia Rykiel pour H&M -mallistoa jonotti kourallinen kivoja ihmisiä. Kukaan ei töninyt tai repinyt yhtään mitään. Kokoja vaihdeltiin täydessä sovussa. Tuntematon ihminen kehui päässäni killuvaa bling-bling-baskeria. Onneksi Turku on Suomen perse. Ja kaiken kukkuraksi tuhmuri-akryyli oli heitetty kelkasta, jolloin hinta ja laatukin kohtasivat! Mahtia!

***

Päivän yhteistyömallistoasussa...

...jakku/jacket - Sonia Rykiel pour H&M
...huivi/scarf - Sonia Rykiel pour H&M
...housut/pants - Lindex, Affordable luxury
...saappaat/boots - Seppälä by Hanna Saren
...laukku/bag - Nateva, Tampere / vintage
...tyyppi - täydellinen mainoshyökkäysten uhri

***

In English:
Sonia Rykiel pour H&M collection
rocks! This time the quality and prize
were great! Yay! I'm easy.
Easy like Sunday morning.

***

5 kommenttia:

emilia said...

Oon kyl samaa mieltä, että laatu kerranki oli hyvää! Ja toi kauahuivi on ihana, jäi hieman jopa harmittaa et se jäi ostamatta..

Hanstu said...

Emilia: Jep, olin valmistautunut siihen, että nämä vaatteet ovat kuitenkin huonolaatuisia, joten mopo pääsi hieman karkaamaan käsistä :)

Aluksi jätin kaulahuivin hyllylle, mutta siinä vaiheessa, kun kaveri lähti hakemaan lisää sovitettavaa, pyysin häntä hakemaan vielä huivin minulle... Näin jälkeenpäin ihastun huiviin koko ajan yhä enemmän ja enemmän! Ehkä huivi kävelee vielä sinuakin vastaan jossain uudestaan... H&M:n nettikaupasta se oli päässyt loppumaan, mutta korvikkeeksihan sitä voisi vaikka ostaa vielä yhden raitapaidan :D

Pihla said...

Kyllä kannatti hakea huivi, toihan on vallan ihana...jos itse sattuis törmäämään tollaseen :)

tiinamaria said...

Minunkin piti tulla sinne samaan jonoon, mutta flunssaisena ei se pakkaseen lähteminen sitten houkuttanut. Tyydyin sitten yrittämään netistä ja petyin, kun koot oli vain M:ään, iso tyttö kun olen :D Lähtihän sieltä kuitenkin tuo huivi ja pari vaatettakin sillä toivomuksella, että josko ne kuitenkin mahtuisivat. Tuo jakku oli minullakin ostoslistalla, mutta jäi sitten hankkimatta tuon koon muuttumisen vuoksi. Ostitko muuten sen mekon?

Hanstu said...

Pihla: Jep, tykkään itsekin raitahuivistani KOVASTI! Toivottavasti sellainen tulee vielä sinua vastaan, tämän kanssa elämä on niin ihanaa :D

Tiinamaria: Fiksu veto flunssan parantelemisen kannalta. Tuona aamuna tuuli ja pakkanen olivat pahasta! Kurjaa, ettei kokoja ollut netissä tarjolla... Lohdutuksena voin sanoa, että isot koot loppuivat ekana kaupastakin :( Siellä oli kamalasti XS-kokoa, eikä ollenkaan XS-teinejä :) Mekko lähti mukaan myös ja olen käyttänyt sitä jo tällä viikolla kahdesti! Nytkin se on päällä ja olo on iloisen mukava! Laitan röyhelöunelmasta kuvaa tänne, kunhan ehdin ensin kuvaamaan sen :D

Post a Comment