The Tiger, the Witch and
the Wardrobe


Näina aikoina, kun ulkona näyttää Narnialta ja sopivin vaatekappale koko kaudeksi noin jäätymisen estoksi saattaisi olla pilkkihaalari, vaatekaappini kuiskii korvaani toista tarinaa. Sellaista, jossa puetaan ihan liian vähän vaatetta päälle olosuhteisiin nähden. Tarinaa, jossa huijataan itseään pukemalla yksi villainen vaate täysin villattomien pariksi. Päähenkilönä ovat huijattu kerrospukeutuminen ja punertuva nenä, kuitenkaan jääkalikoita varpaita ja sormia unohtamatta.

Ihan vielä en kaipaa kesää, vaikka vaatteeni ehkä sitä viestivät. Nautin kuurasta kaikkialla muualla kuin auton tuulilasissa. Antaisin sille, joka keksii tuulilasien kuuraisen kuningattaren ikisyrjäytyksen, ainakin kokonaisen valtakunnan (jos unohdetaan täysin se, etten pysty antamaan eteenpäin sellaista, mitä en omista).

Tämä ei taida tulla teille minkäänlaisena yllätyksenä, kun tunnustan olevani kaikkea muuta kuin järkiperäinen ihminen. Sen paljastaa tämän(kin) päivän asu, sillä Narniasta huolimatta vein ihan uuden Tiikerin ulos ja käärin vielä ehdon tahdoin neuletakin hihat rullalle.

Ajoin vanhoja maisemareittejä ja osoittelin armaalleni lähikunnan hienoimpia puutaloja, joissa on valkeat laudat ja ainakin yksi torni. Pysähdyin kuvaamaan puiden kuuraa ja katselin aurinkoa kumman sumun läpi.

Lämpimästä autosta saattoi hypätä hetkeksi ulos ja kuvitella, että Tiikerin upea leikkaus näkyy luonnonvalossa otetuissa kuvissa. Blaah. Ei muute näy. Mutta vakuutuin ostokseni onnistuneisuudesta täydellisesti. Kotiutin nimittäin käyttämättömän Tiger of Swedenin mekon kirpparilta mielestäni aika suolaiseen hintaan, mutta mekko oli juuri sitä, mitä olin kokonaisen vuoden verran etsiskellyt: istuva, musta ja klassinen.

Toivonkin, että vuoden ensimmäinen ostos näyttää parempaa (klassisempaa) suuntaa tuleville ostoksilleni. Jos vaatekaapista löytyy vielä joku päivä pelkkiä lempivaatteita, on asukokonaisuuksien kasaaminen toivottavasti yhtä helppoa kuin tänään.

Päivän asussa...

...mekko/dress- Tiger of Sweden, 2nd hand
...neule/cardigan - Uniglo, Japan
...koru/necklace - Pilgrim
...saappaat/boots - Aaltonen
...laukku/bag - vintage
...kaikki/all -lemppareita/favourites!!

***


P.S.
Olisinhan voinut otsikoida tämän aivan oikein
"The Lion, the Witch and the Wardrobe", sillä
kotileijonamme on pakkasesta huolimatta
yhtä hurja kuin ennenkin!

***

In English:
It's a true Narnia out there but despite the
coldness (-15 c) my wardrobe is telling me to
dress up
way too light. And how could I resent it
when we're in total agreement. I also wanted to
take my
new Tiger out. Well, it's a dress, you know,
by Tiger of Sweden. And I'm in love with
the pretty dress and the white scenery.
Never mind the cold nose and frozen
fingers and toes.

***

3 kommenttia:

Herttainen said...

Ihanat photoshootingit sulla taas ollut, näytät ihan pakkaskuningattarelta!

Kaitaliina said...

Kauniita kuvia! Ja tosi klassinen tigerin mekko. Menee arkeen ja juhlaan=)

Ihanaa, kun saisi aina käyttää niitä lempparivaatteita. Kun laittaa niitä vähemmän leppareita on vähän sellanen ankea olo. Että miksi laitan nämä, kun olisi niitä kivojakin vaatekaapissa. Toisaalta vaatevarasto kävisi silloin aika pieneksi. Onneksi olen viimeaikoina vaan kerryttänyt lempparivarastoa, oikea suunta siis täälläkin päin löytynyt:)

Hanstu said...

Herttainen: Kiitos kaunis :) Arvaa, kenen sormet meinas ehkä pudota irti siinä vaiheessa kun siirryttiin takaisin autoon... kaikkea hullua sitä tekee blogin eteen ja välillä sitä oikein jää miettimään, onko tässä yhtään mitään järkeä :P

Kaitaliina: Kiitos! Olen tässä miettinyt, että saattaisin kyllä pärjätä puolet pienemmällä vaatevarastolla, jos kaikki kaapista löytyvät jutut olisivat täydellisiä lemppareita, joissa kaikissa tulee aina yhtä hyvä mieli, eikä edes yhtään mokaostosmorkkis... On kovin vaikeaa myöntää, ettei kaikki kotiin haalittu ole ollenkaan lemppariainesta, mutta tämän suunnan löydettyäni toivon onnistuvani ostamaan a)vähemmän b)laadukkaampaa. Onnea oikean suunnan löytämisestä myös sinne, eikös ole aika mahtava fiilis, kun tuntee olonsa niin valaistuneeksi? :D

Post a Comment